RUSI GA UOPŠTE NE ŠTEDE: Žestoki napadi na Dejana Stankovića!
Dejan Stanković, Foto: Belga / ddp USA / Profimedia

udarci

RUSI GA UOPŠTE NE ŠTEDE: Žestoki napadi na Dejana Stankovića!

Ima težak zadatak pred sobom

Objavljeno: 15:44h

Dejan Stanković je nedavno preuzeo Spartak iz Moskve nakon što je napustio Ferencvaroš odmah posle osvajanja šampionske titule.

Iza njega su trofeji koje je osvajao na klupi Crvene zvezde i mađarskog velikana, ali i pored toga u Rusiji vlada velika skepsa zbog njegovog dolaska na klupu moskovskog velikana.

Bivši igrač i trener Spartaka Dmitrij Aleničev nije baš oduševljen izborom Stankovića.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

- Rekao sam jednom svojim prijateljima da će Spartak uzeti trenera iz Portugalije ili Španije, ali sam istovremeno rekao da bi mogli da se opklade i na trenera sa Balkana. Ivić i Jokanović su već radili u Rusiji, Ilić je došao u Nižnji. Sportski direktnor Spartaka je Portugalac Amaral. Mogao je da se kladi na Portugalca ili Španca, ali je izbor pao na Dejana Stankovića - izjavio je Aleničev za Čempionat, a potom i dodao:

- Stanković je velika ličnost u fudbalu, posebno kao igrač. Proveo je 16 sezona u Laciju i Interu. Osvojio je sve što se može osvojiti, nema potrebe diskutovati o tome. Kao igrač, Stanković zaslužuje veliko poštovanje, ali o njemu kao treneru ne mogu ništa da kažem. Osvajao je trofeje sa Ferencvarošem i Crvenom zvezdom, ali mislim da u ovim zemljama možete osvojiti šampionat bez mnogo truda. Za Stankovića je u Mađarskoj i Srbiji bilo prilično lako. Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki - zaključio je Aleničev u intervjuu za Čempionat.

Slično mišljenje ima i nekadašnji savetnik predsednika Premijer lige Rusije Ilja Gerkus.

- Sve je urađeno vrlo pažljivo, vrlo sam iznenađen. Ovo je vrlo zanimljivo rešenje. Pre Spartaka, Stanković je radio u slabijim ligama, videćemo kako će sve funkcionisati - rekao je Gerkus za Metaratings.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.